JAH6

Februari 2013

JAH6 begint 2012 op 14 januari met een dagje Groningen. Eerst staat die dag een Instore bij Plato op het programma, vervolgens een korte set tijdens een feestje van 3FM om daarna Noorderslag af te sluiten met een dampende en vreugdevolle show in De Oosterpoort. Wat volgt is een succesvol festivalseizoen waarbij JAH6 door het hele land jong en oud laat dansen en zingen op “het levenslied met een reggaebeat”.

JAH6 ontstond in 2009 toen tijdens een jamsessie ter ere van Bob Marley spontaan ‘Zij Gelooft In Mij’ van Andre Hazes werd ingezet. De twee iconen bleken meer gemeen te hebben dan aan de oppervlakte doet lijken. De vonk sloeg aan bij de band en over op het publiek. Dit smaakte naar meer en de groep musici bestaande uit leden van o.a. BEEF, Gotcha! en Mala Vita en de toen nog onbekende zanger Herman Havertong duiken de studio in om een eerste demo op te nemen.

Er wordt vervolgens zeer zorgvuldig gewerkt aan een repertoire. De mooiste Nederlandstalige klassiekers worden gecombineerd met dansbare reggaeritmes en in de zomer van 2010 wordt “de reggae met een traan” gepresenteerd op het Zwarte Cross Festival. Een hoogtepunt en JAH6 is een feit.

Tijdens Eurosonic 2011 speelt JAH6 op een feestje voor de voltallige Nederlandse muziekindustrie. Het dak gaat eraf en het is dan ook niet verwonderlijk dat een aantal maatschappijen interesse tonen. De band tekent uiteindelijk bij TopNotch en duikt de studio in voor hun debuutalbum. Maar niet voordat hun eerste demo “Zij Gelooft In Mij” op single wordt uitgebracht en ze daarmee direct in de spotlights staan. Er is veel media aandacht (DWDDD, 3FM) en optredens stromen binnen. Na het winnen van een door Radio 538 georganiseerde wedstrijd staat JAH6 in de zomer 4 maal in het voorprogramma van Guus Meeuwis in het PSV-stadion. Helaas heeft het noodlot dan ook al toegeslagen. Zanger Herman Havertong moet wegens stemproblemen een aantal maanden absolute stemrust houden. De rest van de zomertour wordt gecancelled en JAH6 concentreert zich volledig op het album.

Het door Hugo Kaagman prachtig vormgegeven debuutalbum “JAH6” verschijnt najaar 2011 en bevat naast gastvocalen van Corry Konings en Lilian Vieira ook bijdragen van de legendarische accordeonist Eddie Hoorenman, zingende zager Henrik Holm, percussionisten van Drums of the Earth en de Special Request Horns. Verder is er een rol weggelegd voor het draaiorgel van de bekende familie Perlee en de beiaardier van de Westertoren. Het zeer afwisselende album wordt enthousiast door pers en publiek ontvangen en JAH6 begint aan een uitgebreide tournee door Nederland. Het jaar wordt afgesloten met een door de band georganiseerd reggaefestival in Leiden ten bate van 3 FM Serious Request, waarbij op het einde van de avond een opbrengst van ruim 30.000 euro werd overgedragen.

Terug naar het hier en nu. Herman Havertong heeft inmiddels de band verlaten als JAH6 wordt gevraagd om samen met Ben Saunders twee covers op te nemen voor War Child. Later volgt er tijdens een speciale actieweek nog een liveshow van JAH6 met Ben Saunders. In 2013 houdt JAH6 zich bezig met de voorbereidingen van een nieuw studio album. Verwachtingen zijn opnieuw hooggespannen en band en fans kijken al uit naar een release in 2014 .

Cyril Directie – Drums
Patrick Kuschel – Basgitaar
Bas van den Biggelaar – Toetsen
Twan van Gerven – Gitaar
Pieter Both – Zang
Rudi de Graaff - Percussie


NIEUWS
BIO
MEDIA
AGENDA
CONTACT